Kontakt

Du kan maila mig om du vill, men det är enklare om du ringer mig istället eller skickar sms

Dan Broström

Mobil:              070-324 15 15

e-post

  info@brostromsmobelrestaurering.se

Besöksadress:

Kungsladugårdsvägen 3, Restad Gård

462 54 Vänersborg

Mina öppettider:

Måndag- Torsdag  8-16.15

Fredag 8-16

Lunch 12-13

Ibland är jag ute på jobb så ring innan du besöker mig.

 I anslutning till storhelger såsom jul, påsk mm och andra större helgdagar har jag oregelbundna öppettider.Ring och kolla att jag jobbar innan du besöker mig då.

Logo stående

Du får gärna lämna en kommentar på det du sett!

27 tankar kring ”Kontakt

 1. Linda

  Hallå Dan! Trevligt att talas vid:)
  Vilket fint arbete med rottingstolen, och vilket tålamod du har!
  Fin hemsida, det är alltid kul med ”före och efter” bilder.

  Praktiken hos dig var världens roligaste! Synd att det inte blev liiiiiite längre. Jag lärde mig så mycket. Ha det bäst! Vi hörs. /Linda

  Svara
 2. Charlotta Norrman

  Underbart att se dessa mödosamt tillverkade möbler få återvända till världen med din kunskap!
  Jag älskar gamla prylar, man anar svunna äventyr och livsöden, perfekt för mig som är intresserad av historia OCH missbrukar deckare!
  Fortsätt rädda de stackars trävarelserna som har det tufft i vår slitochsläng-tid!

  Svara
 3. Anita Johansson

  Snubblade över din sida när jag letade efter tips för att få bort vattenringar på ett 50-talsbord. Hittade inte det jag sökte, men vill bara säga att jag får stor respekt för yrkeskunnande när jag ser dina bilder och läser dina trevliga texter. Just nu har jag inget jag behöver renovera men återkommer gärna om det dyker upp någon möbel jag inte vill förstöra med eget slippapper.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej Anita!
   Tack för att du besöker min hemsida.
   Så klokt av dig att gömma undan slippappret. Behöver du hjälp eller råd så tveka inte att höra av dig igen.
   Med vänlig hälsning
   Dan

   Svara
 4. Martina

  Hej Dan!
  Vilken härlig sida det här är!
  Jag undrar om du har något tips på hur man får bort flera års gammal röklukt från en träkista. Har prövat att tvätta den med såpa och har prövat med nån spray som ska ta bort odörer men likväl sitter den förbaskade röklukten kvar.

  Mvh
  Martina

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej Martina!
   Ursäkta mitt sena svar.
   Jadu, röklukt… Inte helt lätt att få bort. En metod vi lärde oss underutbildningen var att lägga en bit bomull i en glasburk och sedan hälla på ättika som täcker bomullen och ställa in i det rökskadade skåpet eller i ditt fall kistan. Låt den stå där någon vecka. Häll på mer ättika vid behov. Leather master säljer en produkt som heter Stink away. Har inte utvärderat den så mycket än men värt att prova. Jag skall undersöka mer vad som kan göras. Saneringsföretag som sanerar hem efter bränder mm har någon apparat som kan ta bort odörer. Hör med något företag som bedriver sådan verksamhet. Vänlig hälsning Dan Broström

   Svara
 5. Ami Hansson Cooper

  Hej Dan
  Ramlade in på din sida av en slump. Vilket fantastiskt arbete du gör!! Jag delar din uppfattning om att äldre möbler håller högre kvalitet och att det verkligen är värt att bevara. Så många fina och roliga idéer på hur gamla möbler kan få nytt liv med färg. En del har gröna fingrar men dina verkar magiska 🙂
  mvh Ami

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Oj! Tack för de vänliga orden. Det gör mig varm. Jovisst är våra möbler värda att bevara åt eftervärlden. En i många hänseenden bortglömd kulturskatt.

   Svara
 6. Annika Söderlund

  En riktigt bra dag var när vi hittade dig på nätet. Vi fick stort förtroende för dig, din yrkeskunskap och ditt engagemang redan vid telefonsamtalet. Du gjorde vårt älskade soffbord så fint. Det ser ut som nytt, och vi är så glada för det. Du gjorde det dessutom klart innan semestern! Stort TACK för hjälpen! Vi kan med glädje rekommendera dig till andra som behöver hjälp att få sina kära möbler i ordning.

  Varmt tack från Annika och Bengt Söderlund

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Tack så mycket! Det blev bättre än jag förväntat mig själv! Det var dessutom väldigt roligt att ta sig ann detta bord.
   Jag var lite fundersam innan jag började hur det skulle gå, men skam den som ger sig…
   Välkommen igen.

   Svara
 7. Dorien Janssen

  Hej,

  Jag kom till Dan med en ny/gammal armstöd av en soffa var skruvarna hade hamnat på insidan och det gick inte att komma åt. Det skulle kosta mycket tid och pengar att åtgärda. Dan var helt ärligt om detta och kom med ett väldigt bra alternativt lösning som inte han skulle tjäna något på. Ändå kom han med denna lösning. Jag är väldigt tacksam att det löste sig så bra för mig och att Dan är en hjälpsam och trevligt människa som inte bara tänker på sin egen vinst.
  Tack Dan.

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Tack! Så snällt skrivet. Ja, jag behöver inte tjäna pengar på allting. Det var roligt att bolla idéer med dig. Hoppas allt löste sig bra till slut med din soffa.

   Svara
 8. lola

  Hej!

  Tack för proffsiga tips när jag skulle renovera min antika sänggavel – den blev toppenfin!
  Du är bäst!

  Lola

  Svara
 9. Peter Lantz

  Hej Dan! Hamnade på din sida av en tillfällighet. Imponerande arbeten du genomfört. Anledningen att jag hamnade här var att jag skall renovera ett soffbord och behöver vägledning. Ett Carl Malmsten från 50-talet med valnöt-(tror jag)-faner. Skall jag ge mig på detta själv tycker du? Tänkte i så fall gå på bordsytan med fint sandpapper på klots. Hur ser jag förresten om det är lackat eller oljat?
  Tacksam för dina synpunkter.
  //Peter

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej!
   Om du inte har erfarenhet av möbelrenovering så tycker jag att du skall avstå detta arbete på egen hand. Du skall absolut inte slipa av ytan. Anlita någon som kan det här istället.
   Sök på orten där du bor om någon kan hjälpa dig som har rätt utbildning.
   Är det dessutom ett Malmstensbord bör du vara extra noga med vem som renoverar det åt dig.
   Hur ser man om det är lackat eller oljat?
   Jag kan säga dig att även med mitt tränade öga kan det vara svårt att avgöra det. Ibland är det uppenbart att det är lack, vilket kan synas på krackeleringar i lackskiktet. Vissa oljade ytor kan efter många års slitage anta en yta som i mycket påminner om en lackad yta. Kanske inget direkt klargörande svar men det är det jag kan ge dig.
   Skulle du vilja ha min hjälp så hör av dig.
   Med vänlig hälsning,
   Dan

   Svara
   1. Peter

    Stort tack för svar. Nej det är nog inget för amatören. Jag försöker hitta någon här I Trosaområdet.
    //Peter

    Svara
 10. Anna Ramberg

  Hej. Jag ramlade över din sida, när jag sökte efter tips på borttagning av ringar på ekfaner. Du är ju helt fantastiskt duktig. Jag hade nog slipat. Men alla dina råd är att inte slipa. Jag har även en teakbyrå, som jag har börjat slipa, blev inte bra. Jag har en gammal ärvegård & där står en del möbler. Jag är av samma åsikt som dig, man ska återbruka & ” rädda” till eftervärden. Men jag har inte råd att lämna in ngt (sjukersättning) men tänkte kanske att jag en bra dag, kan greja själv. Kan du inte ge ngr tips på hur du gör? Tex borttagning av lack, vattenringar på möbler, retusch osv. Förstår att det kanske är en yrkeshemlighet & hade mer än gärna gått en kurs hos dig ( framtiden). Men skulle så gärna få lite tips hit ner till Småland . Mvh Anna

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej Anna!
   Visst delar jag med mig av mina kunskaper. Det är dock enklare att du ringer mig någon dag så skall jag förklara närmare.
   På återhörande!
   Med vänlig hälsning,
   Dan

   Svara
 11. Hannele Ennab

  Hej Dan!

  Jag har nyligen fått hem min stol i gustaviansk stil och är så nöjd. Den hade ramlat så illa så båda bakbenen var av, på värsta möjliga sättet, sa du. Det lät inte lovande men du skulle göra ditt bästa. Och det har du säkert gjort, för när jag nu tittar på stolarna i matgruppen kan jag inte se vilken av dem som har varit skadad. Tur att jag fann din webbplats. Resan till din verkstad var väl värd besväret. Tusen tack!

  Svara
 12. Tom Sundström

  Dan Broström har renoverat två st bord åt oss, ett köksbord och ett soffbord.
  Resultatet blev bättre än vi kunde ”drömma” om.
  Vi kan bara rekommendera honom till det bästa.
  Även om avstånd och transport blir lite längre, så är det absolut värt att anlita Dan!

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej Tom! Vad roligt att ni blev så nöjda. Det var roligt att få hjälpa er. Välkommen åter!

   Svara
 13. Ulf Sedelius

  Hej, jag kom till din hemsida när jag sökte information om att ta bort ett lackskick. Du har många bra bilder med exempel på hur hur du arbetat med ytor utan att slipa. Själv så upptäckte jag häromdagen på en omlackad Gibson les Paul goldtop från 1972 att den ursprungliga färgen ser ut att vara kvar under den nya. Det ser ut som att den som lackade om gitarren först lade ett lager lack och över det sedan ett nytt ”guldlager”. Gitarren har krackelerat och små bitar har försvunnit på några ställen, där det faktiskt ser ut som att den gamla, mer ljusa, guldfärgen finns kvar. Jag undrar om jag kunde få något tips av dig om möjligheterna att ta bort de övre lacklagren utan att skada orginallacken, i den mån den finns kvar?
  Med vänlig hälsning Ulf

  Svara
  1. admin Inläggsförfattare

   Hej Ulf! Det är svårt upplever jag att ta bort enbart ett lager lack eller färg utan att det följer med från underliggande lager. Det kan vara så att original lacken/färgen är så sliten att det inte finns så mycket att plocka fram. Det vet man först när fägen/lacken är borta. Ett vågspel mao. Det går eventuellt att skrapa fram originalet men det bör du överlåta till en konservator. Tror det blir kostsamt dessutom. Ja, Ulf jag vet inte riktigt vad jag skall råda dig till. Kan du leva med gitarren som den är?

   Svara
   1. Ulf Sedelius

    Hej, och god fortsättning. Jo jag kan leva med gitarren som den är, även om jag tycker att det vore roligt att få fram orginalfärgen. Men risken är säkert stor att lösa upp även den om man går på med något medel. Kanske skulle det gå att bit för bit, mm för mm, plocka bort det övre lagret men den tiden borde jag nog hellre lägga på att spela gitarr. Tack din bedömning och dina tips.Med vänlig hälsning, Ulf S

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.