Nyheter/Mediahändelser

Här kommer jag att presentera händelser som rör mitt företag. Ibland dyker jag upp på mässor mm.

29/9-1/10 2023 Deltog jag i utställningen Kreativ Värld i Kungälv.

Jag visade bland annat upp intarsiatavlor. Länken nedan visar min del av utställningen.  Jag ställde ut med flera andra lokala konstnärer. Utställningen var mycket välbesökt.

Intarsia

Intarsia var vanligt på möbler fram till 1940-50-talet. Sedan försvann den som dekoration på möbler. Numer förekommer den sällan på nytillverkade möbler. Några få utbildningar i Sverige lär fortfarande ut tekniken, bland dem Stenebyskolan i Dals-Långed där jag fick min utbildning i möbelsnickeri, möbelrestaurering samt intarsia.


12 januari 2019 firar jag tjugoårsjubileum i min verkstad! Tänk att det är tjugo år sedan jag startade mitt företag! Kom och hälsa på om du har vägarna förbi.

Öppet hus 10-15. Välkommen!

Jag har nu fattat ett beslut att avveckla användning av 2-komponent härdplastfärger och lacker. Jag gör det i första hand av hälsoskäl och miljöskäl. Jag kommer så långt det är möjligt att växla över till vattenbaserade produkter. Du som kund kommer inte att märka av någon större skillnad.

Jag och min praktikant Ida Dotevall har varit på kurs i flätning med sjögräs och papperssnöre hos den legendariska Britta Tunberg som har författat böcker om möbelrenovering. Böcker som jag varmt kan rekommendera. Hon lärde oss konsten att snöra om stolsitsar med sjögräs och papperssnöre.

Sjögrässnörning Omsnörning med pappsnöre

Med på kursen fanns även korgmakaren Carina Hedin, Linnefors korgar, till vänster i bild och Ida i mitten.

Väl hemma igen i min verkstad tog vi oss ann en pall som behövde ny snörning.

Waegnerstol.  Papperssnöre till stolsits

Sjögräsflätning

Tänk ändå vad roligt det är med äkta genuint hantverk. Nu fick Ida en inblick i detta gamla hantverk. Kanske tar hon sig ann detta och för traditionen vidare till kommande generationer…

Fredag den 23/11-2018 så bjöd jag på glögg och pepparkakor mellan 10-15. Allt under parollen,

GRÖN FREDAG! För hållbar konsumtion.

Vill Du göra en insats för miljön? Efterfråga mina miljövänliga alternativ till lösningsmedelsburna lacker och färger.  Vi får alla hjälpa till att minska på farliga och miljönedbrytande ämnen. På köpet kan du få en mer tränära känsla på din möbel. Bra va!

Vill du prova på möbelrenovering eller möbelrestaurering själv, så slå mig en signal. Jag kan mot kostnad skräddarsy en kurs åt dig på plats i min verkstad. Låter det intressant?

Bomässan Vänersborg 2015

Bomässan Vänersborg